ONZE GRONDSCHROEVEN

DE SCHROEVEN VAN STOP DIGGING VERVANGEN BETONPALEN
– EEN STABIELE BOUWGROND EN VERANKERING VAN DE HOOGTSTE KWALITEIT
Contact

WAT ZIJN GRONDSCHROEVEN?

Betonpalen of schroef? Deze vraag hoeft eigenlijk niet gesteld te worden, want voor elk project is er een passende grondschroef. Balkschroef, postschroef, adapterschroef en pijpschroef – wij bieden vier basismodellen aan met verschillende bevestigingen, lengtes en afmetingen afhankelijk van wat er verankerd moet worden, de vereiste draagkracht, alsmede de bodemeigenschappen. Bovendien hebben we een aantal applicaties voor meer gespecialiseerde installaties. Overal waar u normaal gesproken een paal zou plaatsen, kunnen wij een schroef installeren!

ONZE SCHROEVEN EN APPLICATIES

WIJ HEBBEN GRONDSCHROEVEN VOOR ALLE DOELEINDEN

products

SGC ADAPTERSCHROEF

Onze universele schroef SGC heeft bovenaan een ronde plaat met meerdere gaten voor diverse toepassingen. Dankzij de grootte van de plaat kunnen constructies heel precies en in twee richtingen worden aangepast. De robuuste afmetingen en de extra dikke zinklaag maken deze schroef sterk en bestendig en daarmee geschikt voor zware klussen.

WORDT ONDER ANDERE GEBRUIKT VOOR:
Modules
Zonnepanelen
Schuttingen
LEES MEERINFORMATIEBLAD
products

SGP ADAPTERSCHROEF

Onze adapterschroef SGP heeft een centraal gat in de kop met een krachtige schroefdraad, wat deze voor veel doeleinden geschikt maakt. Het ontwerp biedt een hoog aanpassingsvermogen en is daarom met name geschikt voor projecten die flexibiliteit vragen, maar die minder hoge eisen stellen aan het draagvermogen.

WORDT ONDER ANDERE GEBRUIKT VOOR:
Modules
Zonnepanelen
Schuttingen
LEES MEERINFORMATIEBLAD
products

SGU BALKSCHROEF

Onze balkschroeven zijn ideaal voor het construeren van een fundering van liggende balken, zoals de ondergrond van een tuinhuisje of de balklaag voor een houten terras. De schroeven zijn beschikbaar in vijf lengtematen, wat het mogelijk maakt om – met behulp van de schroeven – hoogteverschillen in de bodem te compenseren en tegelijkertijd de stabiliteit te behouden.

WORDT ONDER ANDERE GEBRUIKT VOOR:
Houten terras
Tuinhuisje
LEES MEERINFORMATIEBLAD
products

SGN PIJPSCHROEF

De naam zegt het al – de pijpschroef is een buisvormige grondschroef speciaal ontworpen om een langwerpig of cilindervormig object in vast te schroeven. De schroef is beschikbaar in verschillende afmetingen voor verschillende doeleinden en wanneer deze is geïnstalleerd, hoeft u alleen nog maar datgene wat u wilt verankeren in de buis te schuiven en met vier bouten vast te zetten, snel en eenvoudig.

WORDT ONDER ANDERE GEBRUIKT VOOR:
Verkeersborden
Parken
Afzetting
LEES MEERINFORMATIEBLAD
products

SG EX ADAPTERSCHROEF

SGC EX bestaat uit drie delen. Een schroefgedeelte, een tussenstuk en een kopstuk. Deze modulaire grondschroef stelt u in staat door te bouwen totdat u de gewenste diepte of capaciteit heeft bereikt.

WORDT ONDER ANDERE GEBRUIKT VOOR:
Modules
Schuttingen
LEES MEERINFORMATIEBLAD
products

SGS POSTSCHROEF

Nu hoeft u nooit meer paalfunderingen van beton te gieten. Onze postschroeven maken het werk sneller en eenvoudiger – maar zijn even stabiel als traditionele paalfunderingen. De schroeven zijn beschikbaar in twee standaardbreedtes, zodat u altijd een passende schroef voor uw project kunt vinden.

WORDT ONDER ANDERE GEBRUIKT VOOR:
Carport
Hekwerk
LEES MEERINFORMATIEBLAD

WIJ ZIJN WAAR U BENT. NEEM CONTACT MET ONS OP.

GRONDSCHROEVEN
 VAN
STOP DIGGING 
WINNEN
IEDERE WEDSTRIJD

LEES MEER OVER DE VOORDELEN VAN GRONDSCHROEVEN

DE GRONDSCHROEVEN VAN STOP DIGGING ZIJN SPECIAAL ONTWIKKELD OM HET NOORD-EUROPESE KLIMAAT TE WEERSTAAN EN LEVEREN IN ALLE OPZICHTEN DE HOOGSTE KWALITEIT

Wij geven 25 jaar garantie op al onze schroeven

Al onze schroeven
hebben een 
CE-markering

Het materiaal
van
 de schroeven is staal,
ISO 630 Fe 360A

Het oppervlak van de
schroeven is 
gegalvaniseerd is
 volgens
DIN EN ISO 1461

Het productieproces
is 
gecertificeerd volgens
ISO 9001

FAQ – VEELGESTELDE VRAGEN

Grondschroeven, hoe, waar,
wanneer? Hier krijgt u antwoord.

Ieder bouwproject kent verschillende voorwaarden, maar onze grondschroeven zijn veelzijdig en maken het mogelijk om zowel kleine als grote bouwwerken een stabiele ondergrond te bieden. Als u het antwoord op uw vragen niet vindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

01 Waarom grondschroeven?

Grondschroeven van Stop Digging zorgen voor een stabiele verankering die u zowel tijd als geld bespaart. Grondschroeven of aardschroeven vereenvoudigen uw bouwproject: u hoeft niet langer zware betonpalen te vervoeren of beton te mengen. Evenmin hoeft u werk en tijd te besteden aan zwaar graafwerk of aan het achteraf herstellen van de bodem. Ook hoeft u niet te wachten op het uitharden van beton. Grondschroeven kunnen het hele jaar door worden geïnstalleerd, ook bij vorst, en zijn geschikt voor de meeste bodemsoorten. De installatie gaat snel en u kunt de fundering van schroeven meteen in gebruik nemen.

De grondschroeven van Stop Digging mogen niet verward worden met de aardankers en paalfunderingen van de bouwmarkt. De innovatieve grondschroeven van Stop Digging worden altijd kant-en-klaar geïnstalleerd door onze bevoegde installateurs.

02 Klanten van Stop Digging

Wij voeren projecten uit voor zowel particulieren als bedrijven en al onze installateurs zijn bevoegd. Wij hebben funderingen geleverd voor onder andere NCC, Skanska, Peab en Riksbyggen in Zweden.

03 Wanneer kunnen grondschroeven worden gebruikt?

Grondschroeven kunnen worden gebruikt als fundering in zowel particuliere als openbare omgevingen. Een fundering van grondschroeven is geschikt voor terrassen, parkbankjes, prullenbakken, verkeersborden, afrasteringen, geluidweringen, afschermingen van vuilcontainers, fietsenstallingen etc. Wij bieden praktische oplossingen en een verscheidenheid aan mogelijkheden voor specifieke projecten. Voor iedere opdracht is er een grondschroef!

04 Grondschroeven, hoe diep?

Hoe diep de grondschroeven verankerd dienen te worden, hangt af van de mate van belasting en de bodemeigenschappen. Onze schroeven variëren in lengte van 580 tot 3000 mm, zodat zij voor een stabiele fundering in de meeste bodems en voor de meeste bouwprojecten kunnen zorgen. Wij helpen u om de juiste schroef te vinden voor ieder project en iedere locatie.

05 Welke lengte moet de grondschroef hebben?

De lengte van de benodigde grondschroef hangt af van de bodemeigenschappen, de gewenste draagkracht en uiteraard het type project. Ons assortiment bestaat uit vier basismodellen – de adapterschroef, de pijpschroef, de postschroef en de balkschroef. Deze hebben verschillende lengtes en afmetingen om te voldoen aan alle eisen en voorwaarden. Bovendien hebben we een uitgebreid assortiment aan applicaties voor projecten die een meer gespecialiseerde installatie vereisen, zoals bijvoorbeeld vlaggenmasten. Al onze grondschroeven zijn ontwikkeld voor het Noord-Europese klimaat.

06 Grondschroeven in een rotsachtige bodem?

Voordat wij de grondschroef installeren, boren wij de grond altijd voor. Het boren duwt kleinere stenen aan de kant, terwijl middelgrote stenen in stukken barsten. We beschikken over verschillende oplossingen die aangepast kunnen worden aan specifieke omstandigheden. Onze bevoegde installateurs hebben een gedegen opleiding genoten en hebben veel ervaring in het oplossen van problemen.

Is de bodem erg hard of rotsachtig, dan kunnen onze installateurs waarschijnlijk gaten in de rots boren en een verankering in de vorm van een tapeind of paalhouder aanbrengen. Mocht uw bouwwerk, bijvoorbeeld een houten terras, gedeeltelijk op een rots staan, dan onderzoeken we de mogelijkheden ter plekke. Ieder geval is anders. In recentelijk afgegraven grond moeten we extra nauwkeurig te werk gaan wanneer wij een stabiele fundering van grondschroeven willen installeren, bijvoorbeeld door langere schroeven te gebruiken.

Onze grondschroeven zijn ook zeer geschikt voor steile hellingen waarop u bijvoorbeeld een trap of terras wilt bouwen. Stop Digging beschikt over een aantal schroefmodellen met verschillende lengtes. In combinatie met onze applicaties, zoals platen en L-elementen, kan een groot aantal gespecialiseerde installaties worden uitgevoerd.

07 Grondschroeven bij vorst?

Wij installeren grondschroeven het hele jaar door. Onze grondschroeven zijn speciaal ontwikkeld om barre omstandigheden en het gure Noord-Europese klimaat te weerstaan. Wilt u meer weten? Wij geven u graag meer informatie en voorbeelden van eerder projecten.

08 Hoe sterk zijn grondschroeven?

Onze grondschroeven van staal – ISO 630 FE 360 – zijn speciaal ontwikkeld en aangepast aan het Noord-Europese klimaat wat betreft dikte en coating. Al onze schroeven zijn gegalvaniseerd volgens ISO 1461. Al onze producten hebben een CE-markering en worden geproduceerd volgens EN 1090-1:2009. Ook onze productie-installaties zijn gecertificeerd volgens ISO 9001. Volgens onze berekeningen hebben onze grondschroeven een verwachte levensduur van honderd jaar*.

*Stop Digging geeft een geschatte minimale levensduur aan voor zijn grondschroeven. De waarde weerspiegelt het aantal jaren dat een geïnstalleerde schroef naar verwachting zijn technische doel onder normale omstandigheden zal vervullen, en is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek.

09 Grondschroeven en grondverzakkingen?

Grondverzakkingen kunnen invloed uitoefenen op zowel betonpalen als grondschroeven, maar vorst beïnvloedt onze grondschroeven van staal doorgaans niet. In recentelijk afgegraven grond moeten we extra nauwkeurig te werk gaan om een stabiele fundering van grondschroeven te installeren, bijvoorbeeld door langere schroeven te gebruiken.

10 HET DRAAGVERMOGEN VAN DE GRONDSCHROEF

Al onze schroeven zijn zorgvuldig getest, waarbij de specificaties voor tractie, drukkracht en horizontale kracht werden vastgesteld. Lees hier meer over onze schroeven. Deze waarden werden vastgesteld door middel van een aantal tests op verschillende bodemsoorten en kunnen variëren afhankelijk van de bodemeigenschappen. Om de lokale waardes te testen, voeren wij soms een trektest uit.

11 GRONDSCHROEF CERTIFICERINGEN

Onze grondschroeven zijn speciaal ontwikkeld en aangepast aan het Noord-Europese klimaat als het gaat om de dikte van de schroef en de coating.  Al onze schroeven zijn gegalvaniseerd volgens ISO 1461. Ze hebben een CE-markering en onze productie-installaties zijn gecertificeerd volgens ISO 9001.

12 Wat kosten grondschroeven?

Wij bieden een vaste prijs op basis van een offerte. Onze prijzen zijn echter afhankelijk van welke grondschroef u nodig heeft en op welke locatie u zich bevindt; alle projecten hebben unieke omstandigheden. Neem contact met ons op voor een kosteloze offerte.

GESPECIALISEERDE INSTALLATIE

APPLICATIES

Er zijn ook een aantal applicaties voor een meer gespecialiseerde installatie van onze grondschroeven. Met behulp van onze praktische accessoires kunnen onze schroeven ook worden gebruikt voor de verankering van bijvoorbeeld de afrastering van een bouwplaats, bouwketen, vlaggenmasten, geluidweringen en zonnepanelen.

Wij kunnen ook speciale applicaties ontwikkelen die aangepast zijn aan uw specifieke project, wensen of eisen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

BEVESTIGING VOOR DE AFRASTERING VAN EEN BOUWPLAATS

Deze wordt gecombineerd met een pijpschroef met een diameter van 67 mm. Deze schroeven kunnen snel en met grote precisie worden geïnstalleerd. In combinatie met de speciale bevestiging aangepast aan de standaard afrastering van bouwplaatsen krijgt u een stabiele en veilige verankering.

PRODUCTINFORMATIE

BEVESTIGING VLAGGENMAST

Deze speciale bevestiging wordt gecombineerd met één of drie grondschroeven afhankelijk van de hoogte van de vlaggenmast.

PRODUCTINFORMATIE

BEVESTIGING GELUIDWERING

Voorbeelden van verschillende bevestigingen. Ieder project is uniek en de producten worden besteld op basis van de specifieke eisen.

PRODUCTINFORMATIE

APPLICATIES VOOR ANDERE DOELEINDEN

products
SGF
products
SGE
products
SGL
products
SGC PLAAT
products
PLAAT 150X150
products
BARACKBEVESTIGING
ENKEL
products
BARACKBEVESTIGING
DUBBEL
DE VOORDELEN VAN DE SCHROEVEN

GESPECIALISEERDE
INSTALLATIE
MET GRONDSCHROEVEN

Voor onze grondschroeven is er een aantal applicaties beschikbaar voor meer gespecialiseerde installaties, zoals een bevestiging voor balken van 70 mm, een bevestiging voor palen van 70 mm, een plaat van 150×150 mm en een L–element. Deze applicaties zijn allemaal aangepast aan onze adapterschroef. Met behulp van onze handige accessoires kunnen onze schroeven gebruikt worden voor de verankering van bijvoorbeeld vlaggenmasten, geluidweringen, zonnepanelen en afrasteringen rond bouwterreinen.

Zoals u ziet, staat bijna niets het gebruik van grondschroeven in de weg – aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u vragen of een uitdagende opdracht heeft; wij vinden een oplossing en verankeren uw project snel en betaalbaar!

expectedLife

INSTALLATIE OVERAL, HET HELE JAAR DOOR

INSTALLATIE VAN GRONDSCHROEVEN – ZO WERKT HET

Voordat de schroef wordt geïnstalleerd, boren we alle gaten zodat de schroeven gemakkelijker bevestigd kunnen worden. Het voorboren geeft ons ook een beeld van de bodemeigenschappen en helpt ons de juiste lengte en positie van iedere schroef te bepalen. Onze techniek kan alle grondsoorten aan – vaste klei vormt geen probleem en kleinere stenen worden verplaatst of gebroken. Wanneer we op grote stenen of rotsen stuiten, dan kunnen we de positie van de schroef aanpassen of pluggen in de steen zetten. In poreuze aarde of zand gebruiken we onze langste schroeven.

Het installeren is snel en eenvoudig en neemt slechts enkele minuten per schroef in beslag. De grondschroeven worden geïnstalleerd met behulp van onze speciaal ontwikkelde machine die een extreem hoog draaimoment heeft. Deze slaagt er zelfs in schroeven te installeren wanneer er vorst in de grond zit. De machine brengt geen schade toe aan gras of andere ondergronden – wanneer we een fundering aanleggen tussen kasseien, verwijderen we simpelweg een kei voordat we gaan boren en in asfalt maken we een mooi gat voor de schroef.

*Stop Digging geeft een geschatte minimale levensduur aan voor zijn grondschroeven. De waarde weerspiegelt het aantal jaren dat een geïnstalleerde schroef naar verwachting zijn technische doel onder normale omstandigheden zal vervullen, en is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek.

ONS MACHINEPARK

SPECIAAL ONTWIKKELDE MACHINES

SGM03

SGM03 is onze kleinste draagbare installatiemachine. Met een licht en compact ontwerp ontwikkelt SGM03 een moment van 1800 Nm en is daardoor zeer geschikt voor het installeren van kleine en middelgrote grondschroeven. De machine kan veilig en eenvoudig en worden gehanteerd door één enkele installateur.

SGM06

SGM06 wordt geproduceerd in Duitsland en is speciaal ontwikkeld voor Stop Digging. Deze wordt geleverd met een slijtvaste, speciaal gemaakte opbergtas waarin de machine en alle accessoires passen. De machine wordt aangedreven door een krachtige motor van 1700 watt en heeft een moment van circa 4800 Nm. Met andere woorden, onze SGM06 installeert onze grootste grondschroeven probleemloos in bijna alle bodemsoorten.

SGM07

De SGM07 is de krachtigste machine in ons assortiment handbediende installatiemachines. Met een krachtige elektromotor produceert de SGM07 een koppel van 5300 Nm en heeft hij een onbelast toerental van 20 tpm in de hoge versnellingsmodus. Met andere woorden, de SGM07 is geschikt voor grotere installaties en onder de meeste omstandigheden.

Machines voor projecten met grote volumes

SGM69

SGM69 is de kleinste machine in ons assortiment voor projecten van grotere omvang. Een stevig platform gecombineerd met een hydraulische rotator die beschikt over een draaimoment van 1200 Nm en een zeer hoge rotatiesnelheid. SGM69 installeert heel eenvoudig een kleine of middelgrote schroef in minder dan een minuut.

SGM2000

SGM2000 is onze grootste en meest geavanceerde installatiemachine. Met een hydraulisch instelbaar platform, hoog draaimoment en een pull-downsysteem is de SGM2000 in staat om grondschroeven zeer snel en efficiënt te installeren. De machine kan optioneel ook uitgerust worden met extra apparatuur om het draaimoment in realtime bij te houden of de gps-coördinaten aan te geven. Bovendien kan een pneumatische DTH-boor worden aangesloten voor zeer harde ondergronden.

authenticate

BEVOEGDHEID GEEFT KWALITEIT

GETRAINDE INSTALLATEURS

De installatie wordt uitgevoerd door de bevoegde installateurs van Stop Digging. Zij zijn getraind in het installeren van schroeven in verschillende bodems en omgevingen.

CONTACT