GEBRUIK GRONDSCHROEVEN –
BESPAAR TIJD EN WERK

WIJ INSTALLEREN UW FUNDAMENT SNEL EN EENVOUDIG
Contact
GRONDSCHROEVEN VOOR ELK BOUWPROJECT

ENKELE VOORBEELDEN VAN BOUWPROJECTEN DIE U KUNT VERANKEREN MET GRONDSCHROEVEN

Als u van plan bent om een terras met fundering aan te leggen, raden wij u aan om contact op te nemen met uw gemeente om na te gaan of u een omgevingsvergunning voor bouwen nodig heeft. Indien u lid bent van een woningbouwvereniging, ga dan ook na bij het bestuur welke regels u dient te volgen.

Meet en markeer de locatie van het terras, zodat u een idee krijgt van de grootte. Visualiseer waar u bijvoorbeeld het tuinmeubilair, de barbecue, hottub en ander meubilair wilt plaatsen, zodat u het terras niet te klein maakt of de verkeerde vorm geeft. Wordt het terras bovenop een gazon gebouwd, dek het dan af met gronddoek en bijvoorbeeld grind; zo vermijdt u dat gras en onkruid tussen de vlonderplanken groeit.
Normaal gesproken moet een terras in alle richtingen om de anderhalve meter in de grond worden verankerd – hierbij vormen grondschroeven een voor de hand liggende keuze. Stop Digging installeert balkschroeven of adapterschroeven op de juiste afstand en met de juiste hoogte, daarna kunt u meteen gaan bouwen!

Wanneer het fundament gereed is, wordt de balklaag van drukgeïmpregneerd hout in de balkschroeven bevestigd, bij voorkeur met bouten die helemaal door het hout heen worden gedraaid. Voor voldoende draagkracht moet u hout met een afmeting van minimaal 45×170 mm gebruiken. De balklaag vormt nu een ruw raamwerk waarop u latten kunt bevestigen met schroeven of balkschoenen. Houd hierbij een hart op hart afstand van 600 mm aan. Als de latten op hun plek liggen, hoeft u alleen nog maar vlonderplanken vast te schroeven. Klaar!

BOUW EEN SERRE

Als u van plan bent om een of overkapping te bouwen, raden wij u aan om contact op te nemen met uw gemeente om na te gaan of u een omgevingsvergunning voor bouwen nodig heeft.

U kunt zelf een serre bouwen van hout en glas, maar velen kiezen voor een kant-en-klaar bouwpakket, waarbij men een ruime keus heeft aan modellen en leveranciers. Gewoonlijk bestaat het frame uit palen en balken van gelamineerd hout – en deze moeten natuurlijk op een stabiel fundament rusten.

Grondschroeven van Stop Digging zijn ideaal voor de bouw van een serre. Afhankelijk van de constructie van de serre, kiezen wij voor post-, balk- of adapterschroeven. In sommige gevallen bestaat de ideale fundering uit een combinatie van verschillende modellen schroeven. Neem contact op met Stop Digging voor advies. Door de jaren heen hebben wij funderingen voor een groot aantal serres en wintertuinen van verschillende fabrikanten geïnstalleerd, waarbij wij altijd de juiste oplossing hebben weten te vinden.

BYG ET HEGN

BOUW EEN HEK
Hoewel niet alle hekwerken een vergunning vereisen, raden wij u aan om voor de zekerheid contact op te nemen met uw gemeente, zeker wanneer u van plan bent om een hogere schutting neer te zetten. Vergeet ook niet uw buren te informeren, met name wanneer het hekwerk op of nabij de perceelgrens komt te staan.

Kosten noch moeite moeten bespaard worden wanneer het gaat om een stabiel hekwerk of stevige schutting die weer en wind, huisdieren en spelende kinderen moet kunnen weerstaan. Wij hebben postschroeven met schroefkoppen van verschillende afmetingen. Het model schroef wordt aangepast aan de gekozen houtsoort. De afmetingen van het hout hangen af van de hoogte van het hekwerk, maar voor een hek met een hoogte van 80 cm heeft u hout met een afmeting van 70×95 mm nodig en dienen de palen om de 1,8 m worden geplaatst. Kies bij voorkeur voor drukgeïmpregneerd hout en roestvrije schroeven en beslag.

Wat betreft de uitvoering van het hek zijn de mogelijkheden eindeloos: zoek op google, laat u inspireren door de buren of geef er helemaal uw eigen draai aan. Geef aan waar het hek moet komen en markeer de grond om de 1,8 meter. Neem contact op met Stop Digging – wij bevestigen het aantal postschroeven dat u nodig heeft. Graag gedaan! U bent nu klaar voor de bouw.

BOUW EEN SCHUUR

De regels met betrekking tot het bouwen van een schuur of andere kleine bouwwerken op uw grond, kunnen variëren. Ga dus altijd na bij uw gemeente of u een bouwvergunning nodig heeft!

Een eenvoudig schuurtje kan op dezelfde soort fundering of balklaag als een houten terras worden gebouwd, waarbij de draagbalken gewoonlijk met een tussenruimte van 1,5 meter worden gelegd. Voor dit doeleinde zijn de balkschroeven van Stop Digging zeer geschikt. Hierover kunt u meer lezen in de beschrijving over het bouwen van een houten terras. Als het gaat om een geprefabriceerd tuinhuisje of -schuurtje, kan een andere soort bevestiging nodig zijn, zoals bijvoorbeeld de adapterschroef. Eenvoudigere bergingen, zoals een overdekte fietsenstalling op grondniveau met vloerplaten, worden bij voorkeur op onze postschroeven gebouwd. Neem contact op met Stop Digging voor advies en een prijsindicatie!

BOUW EEN CARPORT

Als u uw auto wilt beschermen tegen weer en wind, dan vormt een carport een prima alternatief voor een garage. Een carport is eenvoudiger en goedkoper om aan te leggen en het is vaak gemakkelijker om een vergunning te krijgen. Zorg ervoor dat de carport qua stijl bij uw huis past en vergeet niet om, indien van toepassing, een laadpunt te installeren. Wees niet te zuinig met de afmetingen en vergeet niet om achterin een opbergruimte te bouwen, aangezien die altijd van pas komt. Zorg er ook voor dat de afmetingen zijn aangepast aan de lokale windbelasting en kans op sneeuw.

Stabiliteit is uiteraard essentieel voor een carport – dit maakt de grondschroef een ideale fundering. Afhankelijk van de grootte en het ontwerp van het bouwwerk zijn er verschillende hoeveelheden grondschroeven nodig, maar een schroef heeft dezelfde, of zelfs een grotere, draagkracht als een betonpaal. Hoewel de constructie van een carport kan variëren, zijn doorgaans onze post- of balkschroeven het meest geschikt. Neem contact op met Stop Digging voor advies.

BOUW EEN VAKANTIEHUISJE

Vakantie- en zomerhuisjes zijn er in alle soorten en maten. Veel fabrikanten leveren kant-en-klare vakantie- en zomerhuisjes met verschillende gradaties aan voorzieningen, andere leveranciers bieden bouwpakketten en uiteraard bouwen sommigen het huisje helemaal zelf. Ga na bij uw gemeente aan welke bouwvoorschriften uw vakantiehuisje moet voldoen. U heeft sowieso altijd een bouwvergunning nodig.

Percelen waarop vakantiehuisjes worden gebouwd kunnen variërende bodemeigenschappen hebben. In sommige situaties is de grondschroef een geschikt alternatief wanneer betonpalen als fundering lastig in te graven kunnen zijn. Wij kunnen vrijwel iedere soort ondergrond en terrein hanteren en onze machines kunnen ook worden gebruikt op steile of lastig toegankelijke plekken. De constructie van het vakantiehuisje bepaalt welk schroefmodel we gebruiken, maar doorgaans is de balk- of adapterschroef het geschiktst.

Wij beschikken over jarenlange ervaring wat betreft het aanleggen van stabiele funderingen voor vakantiehuisjes in een verscheidenheid aan omgevingen. Wij helpen u graag al in het begin van het planningsproces, als u een constructie, architect of een leverancier heeft uitgekozen. Neem contact op met Stop Digging voor advies.

Bouw direct op de geïnstalleerde grondschroeven

Play Video
Bekijk hoe Robin een houten terras aanlegde

ENKELE VEELGESTELDE VRAGEN OVER ONZE GRONDSCHROEVEN

KAN IK DE SCHROEVEN ZELF INSTALLEREN?

Nee, wij leveren en installeren de schroeven voor u.

WAT GEBEURT ER ALS IK OP EEN STEEN STUIT?

Wij gebruiken onze speciaal ontwikkelde gereedschappen die de meeste blokkades in de bodem kunnen trotseren.

WAT KOST HET?

Hoeveel en welke soort grondschroeven u nodig heeft is afhankelijk van meerdere factoren. Lees meer over de manier waarop we de prijzen van onze grondschroeven berekenen.

HOE WERKEN GRONDSCHROEVEN?

Bouwwerken in de buitenlucht dienen altijd in de bodem verankerd te worden om stabiel te kunnen staan. Een fundament kan op verschillende manieren worden aangelegd: u kunt een betonnen plaat gieten, betonpalen gieten of ingraven – of grondschroeven gebruiken.

Grondschroeven zijn geschikt voor kleine projecten zoals een houten terras, hekwerk of de verankering van een schommel, maar kunnen ook worden gebruikt voor grotere projecten zoals een tuinhuisje, schuur, carport of serre.

Grondschroeven hebben precies dezelfde functies als betonpalen: ze hebben een grote draagkracht en u kunt draagbalken, palen of buizen aan de schroeven bevestigen. Wij hebben grondschroeven in verschillende uitvoeringen die geschikt zijn voor allerlei soorten taken en ondergronden. Wij bepalen de positie van de schroeven op basis van uw bouwtekening – daarna kunt u meteen gaan bouwen!

expectedLife

EEN SNELLE, EENVOUDIGE EN SLIMME KEUZE

MAAK HET UZELF GEMAKKELIJK. MET GRONDSCHROEVEN VERMIJDT U ZWAAR GRAAFWERK EN KUNT U ZICH CONCENTREREN OP HET BOUWEN

Wij installeren de grondschroeven voor u. Het installeren is snel en eenvoudig, wij passen de afmetingen van de schroef aan de bodemeigenschappen aan. De fundering voor een middelgroot houten terras kan al binnen enkele uren klaar zijn. Onze uitrusting is licht en discreet, onze machines laten geen sporen na in uw tuin en de installatie brengt geen schade toe aan uw gazon, ondergrond of asfalt, behalve het gat waarin de schroef gezet wordt.

Onze grondschroeven mogen niet worden verward met de simpelere grondankers of schroefpalen van de bouwmarkt die u zelf bevestigt; wij verkopen alleen maar kant-en-klare funderingen – geïnstalleerde schroeven – met een verwachte levensduur van minimaal honderd jaar*.

GRONDSCHROEVEN HEBBEN TALLOZE VOORDELEN LEES MEER:
VOORDELEN

*Stop Digging geeft een geschatte minimale levensduur aan voor de grondschroeven. De waarde weerspiegelt het aantal jaren dat een geïnstalleerde schroef naar verwachting zijn technische doel onder normale omstandigheden zal vervullen, en is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek.

DE PRIJS VAN GRONDSCHROEVEN

WAT KOST EEN FUNDERING VAN GRONDSCHROEVEN?

Hoeveel en welke soort grondschroeven u nodig heeft is afhankelijk van meerdere factoren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een prijsindicatie voor uw specifieke project. Wij helpen u met de berekeningen.

PrijsContact