EEN SLIMME EN DUURZAME FUNDERING

WIJ LEVEREN EN INSTALLEREN GRONDSCHROEVEN VOOR AL UW BOUWPROJECTEN
Contact

Onze professionele installateurs beschikken over een speciale uitrusting, zijn getraind, beschikken over identificatie en een ondernemersverzekering en zijn bevoegd volgens de ISO 9001-certificering van Stop Digging. Het is een belangrijk onderdeel van ons concept dat wij de schroeven niet alleen leveren, maar deze ook op professionele wijze installeren.

NIEUWE GROND AANBOREN

STOP DIGGING
VERVANGT
 BETONPALEN

Stop Digging is een Zweeds bedrijf dat de grondschroef ontwikkelde; een vernieuwend concept voor het construeren van een fundering die betonpalen en platen compleet kan vervangen. Wij bevestigen grondschroeven in heel Nederland, voor zowel grotere bouwprojecten als kleinere opdrachten. Met ons als partner komt uw project snel op gang.

Wij hebben grondschroeven in verschillende uitvoeringen en met verschillende afmetingen die aangepast kunnen worden aan verschillende doeleinden, de bodemeigenschappen en de gewenste draagkracht, zodat zij altijd een stabiele fundering voor uw project vormen. Bovendien hebben wij een breed aanbod aan applicaties voor meer gespecialiseerde projecten, zoals bijvoorbeeld vlaggenmasten of het afrasteren van bouwterreinen. Alle bevestigingen zijn aangepast aan de Zweedse bouwstandaard.

Onze grondschroeven van gegalvaniseerd staal zijn speciaal ontwikkeld en aangepast aan het Noord-Europese klimaat. Ze hebben een CE-markering volgens EN 1090-2:2009 en onze productie-installaties hebben een ISO-certificering. Alle schroeven zijn zorgvuldig getest, waarbij de specificaties voor tractie, drukkracht en horizontale kracht zijn vastgesteld. Stop Digging AB is gecertificeerd volgens ISO 9001:2015, wat inhoudt dat ook de installatie van onze erkende partners een ISO certificering heeft.

designed

VEELZIJDIG GEBRUIK

EEN GRONDSCHROEF VOOR
IEDERE OPDRACHT

Grondschroeven zijn net zo geschikt voor particuliere als openbare omgevingen. Wij kunnen met alle soorten projecten helpen, van informatieborden en banken op binnenplaatsen tot, op zekere hoogte, huizen, maar ook complete funderingen voor buitenomgevingen bij grote nieuwbouwprojecten.

De schroeven van Stop Digging zijn ook uitstekend geschikt voor tijdelijke oplossingen, omdat zij eenvoudig gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld bij sportevenementen en festivals of voor bouwketen en afrasteringen op bouwplaatsen.

Ons assortiment bestaat uit adapterschroeven, pijpschroeven, postschroeven en balkschroeven met verschillende lengtes om te kunnen voldoen aan alle wensen en bodemeigenschappen. Onze klanten gebruiken grondschroeven onder andere voor bouwketen, schuurtjes, fietsenstallingen, vuilcontainers, geluidweringen en verkeersborden.

Onze schroeven

ZO LEGGEN WIJ DE FUNDERING VAN UW BOUWWERK AAN

1

TEKEN DE GRONDSCHROEVEN OP DE BOUWTEKENING

Door te kiezen voor grondschroeven kunt u het bouwproces optimaliseren, zodat alles zo snel mogelijk uitgevoerd kan worden. Ze zijn geschikt voor alle bodemsoorten en beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Neem contact op met Stop Digging voor een aangepaste offerte en maak een afspraak met een van onze bevoegde installateurs.

2

HET INSTALLEREN VAN DE SCHROEVEN

Onze installateurs bevestigen de grondschroeven zeer snel met behulp van onze speciaal ontwikkelde machines die een hoog draaimoment hebben. Onze techniek kan alle grondsoorten aan, vaste klei is geen probleem en kleinere stenen worden verplaatst of gebroken. Wanneer we op grote stenen of rotsen stuiten, dan kunnen we de positie van de schroef aanpassen, pinnen in de steen zetten of aan iedere kant van de steen een schroef bevestigen.

3

EEN SNEL RESULTAAT, OP IEDERE ONDERGROND EN IN IEDER JAARGETIJDE

Grondschroeven zijn eenvoudig te installeren, zelfs wanneer er vorst in de grond zit. Direct na de installatie kan de bouw beginnen, er is geen beton dat moet drogen. Dit houdt in dat de wensen van de klant snel in vervulling kunnen gaan en dat uw bedrijf meer opdrachten kan aannemen.

4

expectedLife

EEN SLIMME EN 
DUURZAME KEUZE

Grondschroeven besparen u tijd en werk, maar geven u ook de mogelijkheid uw klanten een milieuvriendelijker alternatief te bieden. De productie van een grondschroef stoot gemiddeld 60 procent minder koolstofdioxide uit dan die van een betonpaal. Met een verwachte levensduur van minimaal honderd jaar, vormt de grondschroef een duurzame en veilige optie*.

*Stop Digging geeft een geschatte minimale levensduur aan voor zijn grondschroeven. De waarde weerspiegelt het aantal jaren dat een geïnstalleerde schroef naar verwachting zijn technische doel onder normale omstandigheden zal vervullen, en is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek.

“Ik kan alleen maar positief zijn”

SKANSKA KOOS VOOR

GRONDSCHROEVEN VAN

STOP DIGGING

TOEN SKANSKA EEN NIEUWE WOONWIJK IN HELSINGBORG, ZWEDEN GING BOUWEN, HUURDE HET BEDRIJF ONS IN VOOR HET INSTALLEREN VAN GRONDSCHROEVEN VOOR EEN GELUIDSSCHERM.

“We gaan dit zeker nog eens doen. Grondschroeven zijn een prima oplossing. De installatie neemt weinig tijd in beslag en de totale kosten vallen mee”, zegt inkoopdirecteur Patrik Samevall.

Voorheen verkeerde Skanska in de veronderstelling dat grondschroeven niet geschikt waren voor hun projecten, maar nu is het bedrijf van gedachten veranderd.

MILIEU & DUURZAAMHEID

DE JUISTE GRONDSCHROEF HEEFT MINDER IMPACT OP HET MILIEU

Tegenwoordig vormt het vervaardigen van beton een groot gedeelte van de klimaatimpact van de bouwindustrie. Als u in plaats daarvan voor grondschroeven kiest, bewijst u onze planeet een dienst – de productie van onze grondschroeven stoot gemiddeld 60 procent minder kooldioxide uit dan die van een betonpaal.

Ook de kwaliteit is duurzaam. Ons bedrijf en het installatieproces zijn erkent volgens ISO 9001. Onze grondschroeven zijn speciaal ontwikkeld en aangepast aan het Noord-Europese klimaat wat betreft de dikte van de schroef en de coating. Ze zijn gegalvaniseerd volgens ISO 1461, geproduceerd en voorzien van een CE-markering volgens EN 1090-1:2009 en onze productie-installaties zijn gecertificeerd volgens ISO 9001. Alle schroeven zijn zorgvuldig getest, waarbij de specificaties voor tractie, drukkracht en horizontale kracht werden vastgesteld. Onze schroeven hebben een verwachte levensduur van minimaal honderd jaar*.

Onze grondschroeven hebben het zogenaamde BASTA-keurmerk – een Zweeds ecolabel voor de bouwindustrie – en worden aanbevolen door Byggvarubedömningen, een Zweedse organisatie die duurzaamheid in de bouw beoordeelt.

*Stop Digging geeft een geschatte minimale levensduur aan voor zijn grondschroeven. De waarde weerspiegelt het aantal jaren dat een geïnstalleerde schroef naar verwachting zijn technische doel onder normale omstandigheden zal vervullen, en is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek.

DE VOORDELEN VAN DE SCHROEF

STOP DIGGING ZORGT VOOR EEN SNELLE EN KOSTENBESPARENDE FUNDERING

Door voor grondschroeven te kiezen, vermijdt u het zware en tijdrovende ingraven of gieten en hoeft u nooit meer te wachten op het uitharden. Het hele installatieproces kost slechts enkele minuten per schroef en u kunt de fundering meteen in gebruik nemen. U bespaart zowel tijd als geld en uw klanten zullen blij zijn met de snelle levering.

Onze grondschroeven kunnen in de meeste ondergronden worden geïnstalleerd, het hele jaar door. Er is dus geen reden om het grondwerk uit te stellen; wij installeren de schroeven zelfs als er vorst in de grond zit. Onze bevoegde installateurs zijn ervaren in het verankeren van schroeven in alle bodemsoorten.

Grondschroeven vormen in ieder opzicht een milieuvriendelijk alternatief – ze zijn niet alleen beter voor het klimaat, maar de installatie beschadigt de omliggende bodem ook niet, zodat er minder herstel nodig is en er minder puin hoeft te worden afgevoerd. De schroeven vormen ook een uitstekende fundering voor tijdelijke bouwwerken en installaties, aangezien zij bijna geen sporen achterlaten na verwijdering. We kunnen de grondschroeven ook op lastig te bereiken plekken installeren of waar graafwerkzaamheden niet mogelijk zijn.

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Lees meer over onze schroeven

Stop Digging

EEN NIEUWE SPELER IN DE BRANCHE

Stop Digging is een Zweeds bedrijf dat in 2012 werd opgericht door Kim Olsson en Håkan Liljekvist. Met hun visie op een gemakkelijkere en slimmere manier van bouwen, hebben zij hun bedrijf in korte tijd laten uitgroeien tot marktleider op het gebied van het aanleggen van funderingen van grondschroeven. Het hoofdkantoor van Stop Digging is gevestigd in Helsingborg, Zweden, maar wij zijn werkzaam in heel Noord-Europa en steeds meer delen van de wereld.

OVER STOP DIGGINGWord partner
FAQ – VEELGESTELDE VRAGEN

Grondschroeven, hoe, waar,
wanneer? Hier krijgt u antwoord.

Ieder bouwproject kent verschillende voorwaarden, maar onze grondschroeven zijn veelzijdig en maken het mogelijk om zowel kleine als grote bouwwerken een stabiele ondergrond te bieden. Als u het antwoord op uw vragen niet vindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

01 Waarom grondschroeven?

Grondschroeven van Stop Digging zorgen voor een stabiele verankering die u zowel tijd als geld bespaart. Grondschroeven of aardschroeven vereenvoudigen uw bouwproject: u hoeft niet langer zware betonpalen te vervoeren of beton te mengen. Evenmin hoeft u werk en tijd te besteden aan zwaar graafwerk of aan het achteraf herstellen van de bodem. Ook hoeft u niet te wachten op het uitharden van beton. Grondschroeven kunnen het hele jaar door worden geïnstalleerd, ook bij vorst, en zijn geschikt voor de meeste bodemsoorten. De installatie gaat snel en u kunt de fundering van schroeven meteen in gebruik nemen.

De grondschroeven van Stop Digging mogen niet verward worden met de aardankers en paalfunderingen van de bouwmarkt. De innovatieve grondschroeven van Stop Digging worden altijd kant-en-klaar geïnstalleerd door onze bevoegde installateurs.

02 Klanten van Stop Digging

Wij voeren projecten uit voor zowel particulieren als bedrijven en al onze installateurs zijn bevoegd. Wij hebben funderingen geleverd voor onder andere NCC, Skanska, Peab en Riksbyggen in Zweden.

03 Wanneer kunnen grondschroeven worden gebruikt?

Grondschroeven kunnen worden gebruikt als fundering in zowel particuliere als openbare omgevingen. Een fundering van grondschroeven is geschikt voor terrassen, parkbankjes, prullenbakken, verkeersborden, afrasteringen, geluidweringen, afschermingen van vuilcontainers, fietsenstallingen etc. Wij bieden praktische oplossingen en een verscheidenheid aan mogelijkheden voor specifieke projecten. Voor iedere opdracht is er een grondschroef!

04 Grondschroeven, hoe diep?

Hoe diep de grondschroeven verankerd dienen te worden, hangt af van de mate van belasting en de bodemeigenschappen. Onze schroeven variëren in lengte van 580 tot 2500 mm, zodat zij voor een stabiele fundering in de meeste bodems en voor de meeste bouwprojecten kunnen zorgen. Wij helpen u om de juiste schroef te vinden voor ieder project en iedere locatie.

05 Welke lengte moet de grondschroef hebben?

De lengte van de benodigde grondschroef hangt af van de bodemeigenschappen, de gewenste draagkracht en uiteraard het type project. Ons assortiment bestaat uit vier basismodellen – de adapterschroef, de pijpschroef, de postschroef en de balkschroef. Deze hebben verschillende lengtes en afmetingen om te voldoen aan alle eisen en voorwaarden. Bovendien hebben we een uitgebreid assortiment aan applicaties voor projecten die een meer gespecialiseerde installatie vereisen, zoals bijvoorbeeld vlaggenmasten. Al onze grondschroeven zijn ontwikkeld voor het Noord-Europese klimaat.

06 Grondschroeven in een rotsachtige bodem?

Voordat wij de grondschroef installeren, boren wij de grond altijd voor. Het boren duwt kleinere stenen aan de kant, terwijl middelgrote stenen in stukken barsten. We beschikken over verschillende oplossingen die aangepast kunnen worden aan specifieke omstandigheden. Onze bevoegde installateurs hebben een gedegen opleiding genoten en hebben veel ervaring in het oplossen van problemen.

Is de bodem erg hard of rotsachtig, dan kunnen onze installateurs waarschijnlijk gaten in de rots boren en een verankering in de vorm van een tapeind of paalhouder aanbrengen. Mocht uw bouwwerk, bijvoorbeeld een houten terras, gedeeltelijk op een rots staan, dan onderzoeken we de mogelijkheden ter plekke. Ieder geval is anders. In recentelijk afgegraven grond moeten we extra nauwkeurig te werk gaan wanneer wij een stabiele fundering van grondschroeven willen installeren, bijvoorbeeld door langere schroeven te gebruiken.

Onze grondschroeven zijn ook zeer geschikt voor steile hellingen waarop u bijvoorbeeld een trap of terras wilt bouwen. Stop Digging beschikt over een aantal schroefmodellen met verschillende lengtes. In combinatie met onze applicaties, zoals platen en L-elementen, kan een groot aantal gespecialiseerde installaties worden uitgevoerd.

07 Grondschroeven bij vorst?

Wij installeren grondschroeven het hele jaar door. Onze grondschroeven zijn speciaal ontwikkeld om barre omstandigheden en het gure Noord-Europese klimaat te weerstaan. Wilt u meer weten? Wij geven u graag meer informatie en voorbeelden van eerder projecten.

08 Hoe sterk zijn grondschroeven?

Onze grondschroeven van staal – ISO 630 FE 360 – zijn speciaal ontwikkeld en aangepast aan het Noord-Europese klimaat wat betreft dikte en coating. Al onze schroeven zijn gegalvaniseerd volgens ISO 1461. Al onze producten hebben een CE-markering en worden geproduceerd volgens EN 1090-1:2009. Ook onze productie-installaties zijn gecertificeerd volgens ISO 9001. Volgens onze berekeningen hebben onze grondschroeven een verwachte levensduur van honderd jaar*.

*Stop Digging geeft een geschatte minimale levensduur aan voor zijn grondschroeven. De waarde weerspiegelt het aantal jaren dat een geïnstalleerde schroef naar verwachting zijn technische doel onder normale omstandigheden zal vervullen, en is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek.

09 Grondschroeven en grondverzakkingen?

Grondverzakkingen kunnen invloed uitoefenen op zowel betonpalen als grondschroeven, maar vorst beïnvloedt onze grondschroeven van staal doorgaans niet. In recentelijk afgegraven grond moeten we extra nauwkeurig te werk gaan om een stabiele fundering van grondschroeven te installeren, bijvoorbeeld door langere schroeven te gebruiken.

10 HET DRAAGVERMOGEN VAN DE GRONDSCHROEF

Al onze schroeven zijn zorgvuldig getest, waarbij de specificaties voor tractie, drukkracht en horizontale kracht werden vastgesteld. Lees hier meer over onze schroeven. Deze waarden werden vastgesteld door middel van een aantal tests op verschillende bodemsoorten en kunnen variëren afhankelijk van de bodemeigenschappen. Om de lokale waardes te testen, voeren wij soms een trektest uit.

11 GRONDSCHROEF CERTIFICERINGEN

Onze grondschroeven zijn speciaal ontwikkeld en aangepast aan het Noord-Europese klimaat als het gaat om de dikte van de schroef en de coating.  Al onze schroeven zijn gegalvaniseerd volgens ISO 1461. Ze hebben een CE-markering en onze productie-installaties zijn gecertificeerd volgens ISO 9001.

12 Wat kosten grondschroeven?

Wij bieden een vaste prijs op basis van een offerte. Onze prijzen zijn echter afhankelijk van welke grondschroef u nodig heeft en op welke locatie u zich bevindt; alle projecten hebben unieke omstandigheden. Neem contact met ons op voor een kosteloze offerte.

ONZE SERVICE

BEREKEN HET AANTAL GRONDSCHROEVEN VOOR UW PROJECT

De ervaren installateurs van Stop Digging leveren bouwklare fundamenten door heel Nederland. Neem contact met ons op als u vragen heeft, voor een prijsindicatie of hulp met het plannen van uw project of als u een installatie wilt boeken.

VRAAG EEN OFFERTE AANCONTACT