DE UITDAGERS VAN DE BETONPAAL

SINDS 2012

Contact
STOP DIGGING

EEN UITBLINKER
IN DE BOUWINDUSTRIE

Stop Digging is een Zweeds bedrijf, opgericht in 2012 door Kim Olsson en Håkan Liljekvist. Met een visie op een comfortabelere en slimmere manier van bouwen, zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in funderingen met grondschroeven. Het hoofdkantoor van Stop Digging ligt in Helsingborg, Zweden, maar ons werkgebied strekt zich uit over heel Noord-Europa en verschillende continenten.

Stop Digging doet het werk, terwijl u tijd en geld bespaart. Onze medewerkers zijn gedreven om altijd de beste te zijn en te voldoen aan uw behoefte een stabiele fundering te leveren. Met Stop Digging krijgt u als klant toegang tot alles wat u nodig heeft voor een veilige en duurzame basis voor uw bouwproject. Wij nemen de verantwoordelijkheid – van idee tot geïnstalleerde fundering.

Grondschroeven hebben het dagelijks leven gemakkelijker gemaakt voor particulieren, ondernemingen en bedrijven die terrassen, bergingen en andere kleine gebouwen, verkeersborden, vuilnisbakken of hekken willen bouwen of opzetten. Door voor de grondschroeven van Stop Digging te kiezen in plaats van zware betonpalen, bespaart u tijd, energie en geld.

Klinkt dat als iets voor u? Dan ben u ook van harte welkom bij Stop Digging.

HET VERHAAL ACHTER HET SUCCES

MET EEN PRAKTISCHE GRONDSCHROEF VERANDEREN WIJ DE WERELD

Revolutionaire ideeën kunnen komen wanneer men het het minst verwacht. Stop Digging begon met twee vrienden en een partijtje jeu de boules op een mooie lentedag in 2011.

Tijdens zijn werk in de bouwsector had Kim Olsson gezien hoe gemakkelijk en soepel zonnepaneelinstallaties werden geïnstalleerd met behulp van lange schroeven in de grond. Hij vroeg zich af of hij dezelfde technologie kon gebruiken voor het terras dat hij thuis had gepland – en zo het vervelende en zware werk van het graven van gaten in de grond en het gieten van betonpalen zou kunnen vermijden.

Hij stelde het idee voor aan zijn vriend Håkan Liljekvist toen ze elkaar op de jeu de boules baan ontmoetten voor een wedstrijd.

”Maar als jij hier een betere oplossing voor wilt vinden, dan zijn er vast duizenden anderen die dat ook willen”, antwoordde Håkan nadenkend.

Vervolgens werd het een tijdje stil en lieten ze Håkans woorden even op zich inwerken.

Iets meer dan een jaar later hadden ze een aantal verschillende schroefprototypes ontworpen en getest, ontslag genomen bij hun toenmalige werkgevers en Stop Digging opgericht. Een bedrijf dat sindsdien verschillende onderscheidingen heeft ontvangen en de wereld is ingestapt.

“Stop Digging zet zijn uitbreiding voort. Tegenwoordig zijn wij actief op 12 geografische markten en wij zullen daar blijven groeien. De voordelen van grondschroeven en ons concept zullen stap voor stap beton en andere alternatieven voor deze toepassingen buiten spel zetten”, aldus Richard Alm, CEO van Stop Digging.

WIJ ZIJN WAAR U BENT. NEEM CONTACT MET ONS OP.

designed
KWALITEIT IN ELK OPZICHT

ONTWORPEN EN ONTWIKKELD IN ZWEDEN

Al onze schroeven zijn ontworpen en ontwikkeld in Zweden. Ze zijn gemaakt om het barre Noord-Europese klimaat te weerstaan en getest onder de zwaarste omstandigheden. Ze roesten niet, hebben een lange levensduur en kunnen heel eenvoudig gedemonteerd en hergebruikt worden. Ze zijn dus duurzaam in meerdere opzichten.

Ieder model grondschroef van Stop Digging is het resultaat van een lang en zorgvuldig ontwikkelingsproces, waarbij nauw is samengewerkt met een team van ervaren technici en adviseurs. Het ontwikkelen van een nieuw schroefmodel neemt minimaal een half jaar in beslag en wij zijn constant bezig om ons bestaande assortiment te verbeteren en verder te ontwikkelen.

De schroeven worden onder licentie vervaardigd in een aantal verschillende fabrieken in Azië door een leverancier met wie we al vanaf het begin samenwerken. Deze levert producten van zeer hoge kwaliteit. Onze schroeven hebben een verwachte levensduur van minimaal honderd jaar*.

*Stop Digging geeft een geschatte minimale levensduur aan voor zijn grondschroeven. De waarde weerspiegelt het aantal jaren dat een geïnstalleerde schroef naar verwachting zijn technische doel onder normale omstandigheden zal vervullen, en is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek.

WIJ ZIJN WAAR U BENT

BESTEL HET FUNDAMENT VAN UW BOUWPROJECT

Bent u er klaar voor om aan de slag te gaan met uw eigen bouwproject? Stop Digging installeert stabiele funderingen van schroeven door heel Nederland. Ga verder en vind Stop Digging bij u in de buurt.

Contact