De uitdagers van de betonpaal

SINDS 2012

STOP DIGGING

EEN UITBLINKER
IN DE BOUWINDUSTRIE

Stop Digging is een Zweeds bedrijf, opgericht in 2012 door Kim Olsson en Håkan Liljekvist. Met een visie op een comfortabelere en slimmere manier van bouwen, zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in funderingen met grondschroeven. Het hoofdkantoor van Stop Digging ligt in Helsingborg, Zweden, maar ons werkgebied strekt zich uit over heel Noord-Europa en verschillende continenten.

Stop Digging doet het werk, terwijl u tijd en geld bespaart. Onze medewerkers zijn gedreven om altijd de beste te zijn en te voldoen aan uw behoefte een stabiele fundering te leveren. Met Stop Digging krijgt u als klant toegang tot alles wat u nodig heeft voor een veilige en duurzame basis voor uw bouwproject. Wij nemen de verantwoordelijkheid – van idee tot geïnstalleerde fundering.

Grondschroeven hebben het dagelijks leven gemakkelijker gemaakt voor particulieren, ondernemingen en bedrijven die terrassen, bergingen en andere kleine gebouwen, verkeersborden, vuilnisbakken of hekken willen bouwen of opzetten. Door voor de grondschroeven van Stop Digging te kiezen in plaats van zware betonpalen, bespaart u tijd, energie en geld.

Klinkt dat als iets voor u? Dan ben u ook van harte welkom bij Stop Digging.

HET VERHAAL ACHTER HET SUCCES

MET EEN
PRAKTISCHE GRONDSCHROEF VERANDEREN WIJ DE WERELD

Revolutionaire ideeën kunnen komen wanneer men het het minst verwacht. Stop Digging begon met twee vrienden en een partijtje jeu de boules op een mooie lentedag in 2011.

Tijdens zijn werk in de bouwsector had Kim Olsson gezien hoe gemakkelijk en soepel zonnepaneelinstallaties werden geïnstalleerd met behulp van lange schroeven in de grond. Hij vroeg zich af of hij dezelfde technologie kon gebruiken voor het terras dat hij thuis had gepland – en zo het vervelende en zware werk van het graven van gaten in de grond en het gieten van betonpalen zou kunnen vermijden.

Hij stelde het idee voor aan zijn vriend Håkan Liljekvist toen ze elkaar op de jeu de boules baan ontmoetten voor een wedstrijd.
”Maar als jij hier een betere oplossing voor wilt vinden, dan zijn er vast duizenden anderen die dat ook willen”, antwoordde Håkan nadenkend.
Vervolgens werd het een tijdje stil en lieten ze Håkans woorden even op zich inwerken.

Iets meer dan een jaar later hadden ze een aantal verschillende schroefprototypes ontworpen en getest, ontslag genomen bij hun toenmalige werkgevers en Stop Digging opgericht. Een bedrijf dat sindsdien verschillende onderscheidingen heeft ontvangen en de wereld is ingestapt.

“Stop Digging zet zijn uitbreiding voort. Tegenwoordig zijn wij actief op 12 geografische markten en wij zullen daar blijven groeien. De voordelen van grondschroeven en ons concept zullen stap voor stap beton en andere alternatieven voor deze toepassingen buiten spel zetten”, aldus Richard Alm, CEO van Stop Digging.

KWALITEIT IN ELK GEWRICHT

Zweeds design en ontwikkeling

Al onze schroeven zijn ontworpen en ontwikkeld in Zweden, gemaakt om het zware Noord-Europese klimaat te weerstaan en getest in de moeilijkst denkbare omgevingen. Ze roesten niet, hebben een lange levensduur en kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt. Ze zijn dus op meer dan één manier duurzaam.

Achter de verschillende grondschroeven van Stop Digging schuilt een lange en grondige ontwikkeling in nauwe samenwerking met een team van ervaren constructeurs en adviseurs. Het ontwikkelen van een nieuw schroefmodel duurt minimaal een half jaar en wij blijven ons bestaande assortiment voortdurend verbeteren en verder ontwikkelen.

De schroeven worden onder licentie geproduceerd in een aantal verschillende fabrieken in Azië, door een leverancier die al sinds onze oprichting onze samenwerkingspartner is omdat ze een zeer hoge kwaliteit leveren. Op al onze schroeven geven wij 25 jaar garantie.

LEES MEER

Bespaar tijd, geld en werk met grondschroeven

THUIS

Het is belangrijk om voor elk gebouw een stabiele fundering te hebben, maar het neergraven van betonpalen is zwaar en vermoeiend. Wat een geluk dat wij een beter alternatief aanbieden – palen zonder te graven! Onze grondschroeven helpen u uw droomproject snel en gemakkelijk te realiseren, u wilt misschien houten terrassen, hekken, een trap, een nieuwe ingang of een speelhuisje voor de kinderen bouwen. Bekijk wat anderen hebben gebouwd en reken uit hoeveel uw idee u zal kosten.

IN DE BOUW

De klant heeft altijd gelijk – en haast. Wanneer u ervoor kiest om uw bouwproject te verankeren met onze grondschroeven, bespaart u tijd en geld. Wij kunnen het hele jaar door schroeven installeren, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen en in moeilijk te graven grond. Het plaatsen van een fundering van schroeven is vooral geschikt voor al geharde oppervlakken waar graven te veel schade aanricht. Met fundamenten van schroeven kunt u meer opdrachten uitvoeren.

HIER ZIJN WE TE VINDEN

Vind uw lokale installateur

De bevoegde installateurs van Stop Digging leveren stabiele fundamenten van schroeven in het hele land. Neem contact met ons op als u vragen heeft, een prijsopgave wilt ontvangen of direct een installatie wilt boeken.

HIER ZIJN WIJ TE VINDEN

Vind uw lokale installateur

De bevoegde installateurs van Stop Digging leveren stabiele fundamenten van schroeven in het hele land. Neem contact met ons op als u vragen heeft, een prijsopgave wilt ontvangen of direct een installatie wilt boeken.