Skip to main content

Voordelig bouwen op een schroeffundering

Met een schroeffundering kunt u zowel tijd als geld besparen. Bij het opstarten van een bouwproject denkt u natuurlijk goed na over de basis: de fundering. De meeste soorten fundering zijn van beton gemaakt, maar er is een andere mogelijkheid: grondschroeven. Laten we eens kijken naar de voordelen en gebruiksmogelijkheden van deze innovatieve en effectieve manier van het bouwen van een fundering. Maar voordat we dat doen, puzzelen we eerst voor u uit wat een schroeffundering precies is.

Wat is een schroeffundering?

Een schroeffundering bestaat als het ware uit enorm grote schroeven, vergelijkbaar met schroeven die bijvoorbeeld in een muur gaan om iets op te hangen of vast te zetten, maar dan extreem uitvergroot. Deze worden de grond ingeboord en dragen de last van het bouwwerk dat erop komt te rusten. Bij een schroeffundering is het dus niet nodig te graven of beton te storten, wat heel veel tijd en geld bespaart. Stop Digging biedt voor elk project, klein of groot, de totaaloplossing om middels grondschroeven een stevig fundament te verschaffen aan uw bouwproject.

Hoe werkt een schroeffundering?

De schroeffundering vervangt als het ware de betonpaal, maar is effectiever. U kunt ze afhankelijk van uw project en de grond, in de gewenste uitvoering en lengtes kopen. Dankzij de doeltreffendheid van den grondschroef, hebt u binnen korte tijd een stabiele fundering waarop er meteen gebrouwd kan worden. Ze worden eenvoudigweg in de grond bevestigd en u kunt hierna van start gaan. U hoeft dus niet te wachten totdat bijvoorbeeld het cement opdroogt.

Hoe diep wordt schroeffundering geplaatst?

Er zijn vier basisschroeven en deze komen in verschillende lengtes en afmetingen voor. De lengtes en hoe diep ze worden geplaatst, hangen allemaal af van wat er wordt verankerd, de conditie van de grond en de draagvereisten. Onze schroeven kunnen daarom voor vrijwel alle doeleinden worden gebruikt. De basisschroeven zijn verder te verkrijgen in de lengtes variërend van 580 tot 2500 mm en in verschillende (plaat)diktes, diameters etc.

Wat zijn schroefpalen?

In plaats dat u zich afvraagt of u schroeven of palen voor uw bouwproject zal gebruiken, kunt u beter besluiten schroefpalen te gebruiken. Onze schroefpalen hebben verschillende bevestigingen, zodat u ze kunt aanwenden hoe u wilt. Ze worden in plaats van de betonpaal in de grond geplaatst en vormen de basis voor onze schroeffunderingen. U kunt ze toepassen bij het maken van een houten hek, overkapping, veranda, schuur, carport, tuinhuisje of zelfs wanneer u een kast gaat bouwen. Onze schroefpalen zijn zeer duurzaam van aard, maar we hebben ook grondschroeven voor tijdelijke projecten.

Waarom heet het fundering op staal?

Over het algemeen praat men in de bouw over fundering op staal om aan te geven dat er geen heipalen of andere ingrijpende fundatiemiddelen worden toegepast. Bij schroeffundering wordt de fundering opgezet uit de schroeven. Het materiaal in de schroeven is gemaakt van ISO 630 Fe 360A gecertificeerd staal. Veel mensen spreken daarom ook over een fundering op staal. Daarnaast is het materiaal roestvrij en goed bestand tegen weer en wind, omdat het hier gaat om staal dat 4 mm thermisch verzinkt is. Deze weerbaarheid van de schroeffundering maakt hem extra aantrekkelijk en voordelig om uw project mee te starten.

Welke fundering op staal?

De fundering wordt natuurlijk bepaald door de grootte van uw project. Gaat u bijvoorbeeld thuis het een en ander monteren of bent u juist een aannemer die grote projecten uitvoert? Dankzij onze verscheidenheid aan solide bevestigingen kunt u een stabiele fundering voor elke installatie krijgen. We hebben daarnaast applicaties zoals de balk-of paalbevestiging, de platte diameter van 200 of juist de L-steun voor bijvoorbeeld vlaggenpalen en zonnecelinstallaties. Net als bij andere bouwprojecten geldt een bouwtekening als een solide basis om de omvang vast te stellen. Wij hebben op onze website ook tools en calculaties om u hierbij te helpen.

Een schroeffundering kopen?

Bent u na het lezen van de voordelen van bouwen op een schroeffundering ook overtuigd om uw volgend project hierop neer te zetten? Uw zoektocht is gelukkig geen lijdensweg, want er is nauwelijks sprake van een zoektocht. U kunt via onze website en dat van onze partners contact met ons opnemen en een afspraak met een ervaren installateur maken. Zij zullen u bij elke stap van dienst zijn. Dit is sowieso ook van toepassing als u bijvoorbeeld een test wilt laten uitvoeren om uw bodemgesteldheid vast te stellen.

Schroeffundering via webshop kopen

U hebt natuurlijk de mogelijkheid om online uw grondschroeven en andere bijbehorende producten aan te schaffen. Via schroeffundering.nl vindt u regelmatig interessante aanbiedingen. De afmetingen staan er ook altijd netjes bij vermeld, zodat u de juiste koopt. Dit is echter slechts een fractie van wat er allemaal te vinden valt. Ziet u een product niet in onze webshop? Neem dan gerust de telefoon en informeer hiernaar. Wij verzenden in Nederland en naar België en de kosten hiervoor kunnen aan de hand van het gewicht meteen worden berekend.

Schroeffundering ervaring van anderen

De beste deskundige is een ervaringsdeskundige en u wilt daarom natuurlijk weten wat anderen die op grondschroeven hebben gebouwd ervan vinden. Een beoordeling van 9.6 van klanten op de pagina van onze partner spreekt voor zich: 9.6. Deze beoordeling kregen ze niet alleen vanwege hun klantenservice, maar zoals de klanten aangeven, waren ze ook zeer tevreden met het resultaat. Volgens een klant was er ondanks moeilijkheden in het begin de uitvoering perfect en zouden ze het graag aanbevelen! We nodigen u uit om zelf een kijkje te nemen en de beoordelingen te lezen!

De Voordelen

  • Kosten- en tijdbesparend
  • Milieuvriendelijk
  • Goed bestand tegen het klimaat
  • Zeer duurzaam en kwalitatief
  • Gecertificeerd en Garantie voor een veilige verankering
  • Voldoet aan de Nederlandse bouwstandaard
  • Geen noodzaak voor transport zware betonpalen
  • Keuzemogelijkheid tussen langdurige en tijdelijke projecten