Een terras bouwen met grondschroeven

Een terras bouwen op een fundament met grondschroeven werkt niet heel anders dan een terras bouwen op betonblokken. Het enige verschil is dat het bouwwerk rust op een aantal grondschroeven die ongeveer 1 meter diep in de grond geplaatst worden.

De voordelen van grondschroeven

Het voordeel van grondschroeven is dat u niet hoeft te graven en zo de tuin niet op zijn kop hoeft te zetten, wat normaal gesproken wel het geval is wanneer er gegraven moet worden, ofwel met de hand ofwel met een kleine graafmachine. Grondschroeven kunnen gemakkelijk en snel gemonteerd worden. Ook kunt u ze op de gewenste plek en gewenste hoogte plaatsen. Voordat de grondschroeven worden geplaatst, dient u eerst de gaten voor te boren om een veilige montage te garanderen. Eventuele stenen met een grootte van tot 30 cm zullen op die manier kapotgaan, terwijl kleinere stenen aan de kant geduwd worden.
Na de montage van de schroeven kunt u direct aan de slag gaan met uw bouwwerk.

Bygga altan med markskruv + jordskruv

 

Verschillende schroeven voor verschillende soorten grond en projecten

Wij hebben vier verschillende basismodellen schroeven. Om een terras te bouwen, gebruikt u in eerste instantie balkschroeven. Eventueel gebruikt u postschroeven, wanneer u een staande pilaar wilt monteren om eventuele hoogteverschillen op de plek waar u het terras wilt bouwen te nivelleren. Zowel balkschroeven als postschroeven zijn beschikbaar in verschillende lengtes en afmetingen. Dit is afhankelijk van de grondsoort, welke houtafmetingen u gaat gebruiken en hoeveel gewicht de schroef moet kunnen dragen.

Wanneer zijn grondschroeven niet geschikt voor de bouw van een veranda of terras

In de meeste gevallen zijn grondschroeven een effectieve en stabiele methode om verschillende soorten constructies te verankeren en dingen in de grond te monteren. Maar er zijn natuurlijk ook gevallen waarin grondschroeven niet geschikt zijn. Bijvoorbeeld wanneer u wilt bouwen op een rotsachtige grond. In dit geval is het gebruikelijk om in plaats van grondschroeven te gebruiken, gaten in de rots te boren en het terras met een stalen pen te verankeren. Als een terras bijvoorbeeld gedeeltelijk boven een rots geplaatst wordt, kunnen we u helpen om een stalen pen te plaatsen in het gedeelte waar de rots zit, en grondschroeven te plaatsen in de overige grond.
Een ander voorbeeld wanneer grondschroeven niet geschikt zijn, is wanneer de grond onlangs is afgegraven tot een diepte van 50 cm of dieper. In dat geval moet de grond eerst bezinken voordat u er op een goede en stabiele manier schroeven in kunt plaatsen. EXTREEM rotsachtige ondergronden kunnen ook een probleem vormen, maar in de meeste gevallen kunnen er wel grondschroeven gemonteerd worden, zelfs in rotsachtige ondergronden. Het is namelijk mogelijk om de gaten voor alle schroeven in de grond voor te boren en op die manier stenen met een grootte tot 30 cm kapot te maken.

Andere voorbeelden van constructies met grondschroeven

Wanneer u wilt bouwen in en rond uw tuin, kunt u grondschroeven voor de volgende constructies gebruiken:

  • • Een hek bouwen met grondschroeven
  • • Een schuurtje bouwen met grondschroeven
  • • Een gastenverblijf bouwen met grondschroeven

Andere situaties waarin u grondschroeven kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld bij de montage van een fietsenrek, parkeerafscheiders, borden, vuilnisbakken, bruggen, speelplaatsen etc.

 

 

 

 

 

← Meer bouwtips