Een hek bouwen met grondschroeven

Het gebruik van grondschroeven bij de bouw van een hek is een zeer effectieve en tijdbesparende manier om uw nieuwe hek rechtop te plaatsen. U kunt het hek op dezelfde manier bouwen als wanneer u deze in de grond graaft of betonnen palen in de grond giet. Wanneer u grondschroeven gebruikt, hoeft u echter niet de hele tuin op zijn kop te zetten, wat anders wel het geval zou zijn.

Bygga staket med markskruv + Jordskruv

 

De voordelen van grondschroeven

Naast het feit dat grondschroeven geen impact hebben op de ondergrond of de tuin, bespaart u ook nog eens veel tijd en werk door grondschroeven te monteren. Omdat we de ondergrond niet hoeven te bewerken voordat we de schroeven hierin plaatsen, is het resultaat stabieler dan wanneer u een betonnen paal in laat graven. Indien u iets wilt monteren in een bestaand stuk aangelegd asfalt of een stenen ondergrond, worden de voordelen van grondschroeven extra duidelijk. In het asfalt kunnen we een gat boren waar de schroef recht doorheen gaat, diep in de grond. In een stenen bestrating kunnen we gemakkelijk de stenen weghalen en de schroef plaatsen. Normaal gesproken moet het aangelegde oppervlak opengebroken worden en moet er een groter gat gegraven worden dat vervolgens wordt opgevuld, waarna het oppervlak weer teruggelegd moet worden.

Verschillende schroeven voor verschillende soorten grond en projecten

Wij hebben vier verschillende basismodellen schroeven. Om een terras te bouwen, gebruikt u in eerste instantie balkschroeven. Eventueel gebruikt u postschroeven, wanneer u een staande pilaar wilt monteren om eventuele hoogteverschillen op de plek waar u het terras wilt bouwen te nivelleren. Zowel balkschroeven als postschroeven zijn beschikbaar in verschillende lengtes en afmetingen. Dit is afhankelijk van de grondsoort, welke houtafmetingen u gaat gebruiken en hoeveel gewicht de schroef moet kunnen dragen.

Wanneer zijn grondschroeven niet geschikt voor de bouw van een hek

In de meeste gevallen zijn grondschroeven een effectieve en stabiele methode om verschillende soorten constructies te verankeren en dingen in de grond te monteren. Maar er zijn natuurlijk ook gevallen waarin grondschroeven niet geschikt zijn. Bijvoorbeeld wanneer u wilt bouwen op een rotsachtige grond. In dit geval is het gebruikelijk om in plaats daarvan gaten in de rots te boren en het terras met een stalen pen te verankeren. Als een terras bijvoorbeeld gedeeltelijk boven een rots geplaatst wordt, kunnen we u helpen om een stalen pen te plaatsen in het gedeelte waar de rots zit, en in de overige grond grondschroeven te plaatsen.
Een ander voorbeeld wanneer grondschroeven niet geschikt zijn, is wanneer de grond onlangs is afgegraven tot een diepte van 50 cm of dieper. In dat geval moet de grond eerst bezinken voordat u er op een goede en stabiele manier schroeven in kunt plaatsen. EXTREEM rotsachtige ondergronden kunnen ook een probleem vormen, maar in de meeste gevallen kunnen er wel grondschroeven gemonteerd worden, zelfs in rotsachtige ondergronden. Het is namelijk mogelijk om de gaten voor alle schroeven in de grond voor te boren en op die manier stenen met een grootte tot 30 cm kapot te maken.

Andere voorbeelden van constructies met grondschroeven

Wanneer u wilt bouwen in en rond uw tuin, kunt u grondschroeven voor de volgende constructies gebruiken:

  • • Een hek bouwen met grondschroeven
  • • Een schuurtje bouwen met grondschroeven
  • • Een gastenverblijf bouwen met grondschroeven

Andere situaties waarin u grondschroeven kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld bij de montage van een fietsenrek, parkeerafscheiders, borden, vuilnisbakken, bruggen, speelplaatsen etc.

 

 

 

← Meer bouwtips