6000m² zonnecellen gemonteerd op grondschroeven

Elk uur wordt de aarde getroffen door meer dan 430 triljoen Joule in de vorm van zonne-energie. Dat is meer energie dan wat de gehele mensheid in een jaar tijd verbruikt! Er is geen twijfel over mogelijk dat de zon verreweg de meest krachtige energiebron in onze nabijheid is – een energiebron die hoogstwaarschijnlijk een cruciale rol zal spelen in de toekomstige energievoorziening van de mens.

 

 

Het is natuurlijk niet zo dat al deze zonne-energie zomaar onze stroomvoorzieningen binnendringt en dan onze huizen van electriciteit voorziet. Nee, deze energie moet eerst worden opgevangen met behulp van zonnecellen en worden omgezet in elektriciteit. De zonnecellen moeten op hun beurt op geschikte plaatsen worden gebouwd en geïnstalleerd. Met geschikte plaatsen bedoelen we meestal daken van huizen, maar ook zogeheten zonneparken zijn de laatste jaren een gebruikelijke oplossing voor buiten de steden geworden.

Hier, bij Stop Digging, zijn we echter geen experts op het gebied van zonne-energie. Daarentegen weten we wél veel over grondschroeven voor stabiele grondfunderingen. We weten ook dat panelen in toekomstige zonneparken iets nodig zullen hebben om mee verankerd te worden. En juist op dit gebied kunnen wij schitteren!

Feit is dat onze schroeven al worden gebruikt voor zonneparkprojecten in zowel Europa als Azië. Iemand die al bekend is met vergelijkbare projecten in ons thuisland, Zweden, is onze partner Kristian Falkström van Stop Digging in Halland. Gedurende de afgelopen dagen heeft hij namelijk de basis gelegd voor 6000m² zonnepanelen voor een nieuw energieproject buiten Halmstad. 350 gemonteerde schroeven verder heeft een vrolijkere Kristian wederom laten zien waarom onze oplossingen toonaangevend zijn als het gaat om snelle, veilige en betaalbare installaties van grondverankeringen. Kristian gebruikte onze SGP-schroeven (1200 mm) – een van onze meest flexibele alternatieven voor snelle grondinstallaties. Met goede grondomstandigheden en veel professionele vaardigheden kon hij tussen de 70 en 100 bouwklare grondschroeven per dag installeren. Tegelijkertijd liet Kristian ook zien hoe snel zonnepanelen met onze methoden geïnstalleerd kunnen worden!

 

Net als zonne-energie zijn grondschroeven ook veel milieuvriendelijker. U hebt tenslotte geen beton, graafmachines en andere zware apparatuur nodig die naar- en van de plaats vervoerd moeten worden.

Een vraag die veel mensen stellen is of zonne-energie ook in Nederland zo relevant zal zijn. Het antwoord hierop is ja! Zonne-energie is gewoonweg té effectief om over het hoofd gezien te worden. We krijgen hier wellicht niet zoveel zonne-uren als onze collega’s in Australië, maar zonnepanelen hoeven niet aan direct zonlicht bloot te worden gesteld om elektriciteit te produceren. Ook op bewolkte dagen absorberen ze zonne-energie, al is het dan iets minder. Zonnecellen zijn de toekomst.

Wij zijn ervan overtuigd dat de vraag naar zonneparken alleen maar zal toenemen in de toekomst. Wanneer de daken van huizen niet meer genoeg zijn, zal een steeds groter wordend aandeel zonnecellen op de grond geïnstalleerd moeten worden. En daar is dan natuurlijk Kristian die, samen met onze andere bekwame installateurs, klaar is om de basis voor uw zonneparkproject te leggen!

Dus als u overweegt om een zonnepark te bouwen, laat de grondverankering dan aan ons over. Het is sneller, goedkoper en milieuvriendelijker. En wanneer de panelen op hun plek zitten, doet de zon de rest. Er wordt overigens geschat dat de zon nog zeker 5 miljard jaar zal bestaan. Dus alles wijst erop dat u goede zaken doet!